Saptamani Sarcina


Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home4/koronaro/library/Zend/Locale/Format.php on line 762

Saptamana a XXXIX a // Saptamana 39

Mai e un pic si se implineste sorocul.

Organele bebelusului sunt complet dezvoltate, dar plamanii sunt printre ultimele sisteme care vor atinge maturitatea completa. (chiar si dupa nastere, va dura cateva ore inainte ca respiratia sa se normalizeze - plansetul bebelusului este de cele mai multe ori expresia primei interactiuni cu mediul extern). Iar baietii sunt ceva mai putin pregatiti decat fetele de a da piept cu viata extrauterina. Creierul este ultimul organ care se va maturiza complet.

Fiti atenti la culoarea ochilor bebelusului in primele minute dupa nastere. Cu rare exceptii, aceasta culoare nu se va pastra, expunerea la lumina va determina schimbarea culorii initiale a ochilor.

Incepand cu 39 saptamani, bebelusul se poate naste oricand. Are intestinele pline cu meconiu, o substanta negricioasa care va fi primul scaun (caca) .

De acum incolo, greutatea gravidei va ramane stabila, ba chiar scade un pic, tot ce se mai aduna se duce direct la copil.

Colul uterin se inmoaie si se va deschide partial, iar contractiile Braxton Hicks devin mai puternice, contribuind la inmuierea, scurtarea si deschiderea colului si inceperea dilatatiei, si ulterior a travaliului.


Galerie Foto Saptamana


Anterioara Urmatoarea

Trimite Intrebarea TA aici!

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site acceptati modul in care folosim aceste informatii. Citeste AICI mai multe informatii despre cookie-uri si AICI despre politica de confidentialitate!