Saptamani Sarcina


Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home4/koronaro/library/Zend/Locale/Format.php on line 762

Saptamana a XXXIII a // Saptamana 33

Daca copilul tau are o marime medie, atunci acum ar trebui sa cantareasca peste 2 Kg si sa aiba o lungime de peste 45 cm. (Aceste masuratori sunt pur informative , iar copilul poate cantari sau masura mai mult sau mai putin.) 

In timpul acestei saptamani copilul va acumula si mai multa grasime subcutanata care il va ajuta sa se adapteze temperaturii din afara burticii.

Pielea devine roz, bebe face depozite de fier in ficat.

Copilul exerseaza digestia inghitind lichid amniotic si apoi urinand, precum si respiratia prin sughituri repetate.

Loviturile par acum mai tari deoarece pe masura ce copilul creste, lichidul amniotic este mai putin si nu mai amortizeaza loviturile.

Anticorpii materni inca se transmit catre bebelus, dar acesta va continua sa isi dezvolte si sa isi intareasca propriul sistem imunitar, pregatind organismul sa indeparteze germenii atunci cand va fi in afara uterului. 

Creierul continua sa se dezvolte, in aceaste ultime saptamani inainte de nastere creierul produce miliarde de neuroni, simturile sale devenind tot mai receptive la mediul inconjurator.

Copilul reactioneaza la vocea mamei, la zgomotele puternice sau neplacute si poate sesiza diferentele de lumina/intuneric.

Daca aveti un baiat, testiculele sale au coborat de la nivelul rinichilor si acum se afla in scrot. Daca aveti o fetita clitorisul ei este relativ proeminent. 

Unghiile sunt pe deplin formate si ajung la varful degetelor, incojurate de lichidul amniotic ele sunt inca moi si se vor intari dupa nastere.

Oasele bebelusului continua sa se intareasca cu ajutorul calciului din dieta dumneavoastra.

Daca nu aveti suficient calciu in dieta, bebelusul va lua acest nutrient din rezervele dumneavoastra.Anterioara Urmatoarea

Trimite Intrebarea TA aici!

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site acceptati modul in care folosim aceste informatii. Citeste AICI mai multe informatii despre cookie-uri si AICI despre politica de confidentialitate!