Saptamani Sarcina


Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home4/koronaro/library/Zend/Locale/Format.php on line 762

Saptamana a XXIV a // Saptamana 24

Saptamana aceasta se dezvolta urechea interna a bebelusului, ceea ce inseamna ca de acum va fi constient de pozitia in burtica.

Se formeaza depozitele de grasime subcutanata si grasime bruna responsabile de asigurarea procesului de termoreglare (adaptarea la temperatura din afara uterului) imediat dupa nastere si in lunile ce urmeaza, pana ce rolul acestei functii va fi preluat odata cu  maturarea organelor special destinate termoreglarii.

Inceputul maturarii pulmonare. Plamanii vor produce o substanta numita surfactant, asemanator unui detergent natural.

Secretia ajuta plamanii sa se dezvolte normal atunci cand copilul va respira.

Asadar, aparatul respirator este complet dezvoltat, ceea ce face ca, in cazul in care bebelusul s-ar naste acum, sansele sale de supravietuire in conditii de stricta supraveghere medicala sa fie destul de mari, dar riscul prezentei complicatiilor la nastere este inca urias.

Creierul va produce unde cerebrale pentru ochi si urechi, astfel ca bebelusul poate deschide si inchide ochii frecvent, prezinta miscari oculare rapide.Anterioara Urmatoarea

Trimite Intrebarea TA aici!

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site acceptati modul in care folosim aceste informatii. Citeste AICI mai multe informatii despre cookie-uri si AICI despre politica de confidentialitate!