Saptamani Sarcina


Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home4/koronaro/library/Zend/Locale/Format.php on line 762

Saptamana a XXII a // Saptamana 22

Incepand cu aceasta varsta, apar nucleii de osificare la copil, moment in care incepe sa creasca apetitul acestuia pentru calciu.

Mama resimte acest fenomen prin aparitia carceilo, a oboserii, tremuratul buzei superioare, crampelor si, in caaurile mai grave, aparitia cariilor si crizelor de spasmofilie.

Aparent grave, aceste semne si simptome se pot remite prin tratament aplicat de medic, in conformitate cu manifestarile viiotarei mamici....

Vor incepe sa se dezvolte amprentele la maini si picioare.

Irisul este format, insa culoarea nu este definita inca (abia la minim 6-9 luni de la nastere vei putea spune cu aproximatie ce culoare vor avea ochii bebelusului tau).

Ficatul fatului produce enzime pentru metabolizarea bilirubinei, pigmentul responsabil de aparitia icterului in primele zile de viata ale bebelusului.

Daca mama are Rh negativ, poate incepe depistarea precoce a anticorpilor anti D.

La nivelul organelor genitale, testiculele baieteilor coboara din abdomen, iar la fetite incepe formarea vaginului, uterul si ovarele fiind deja complet finalizate.Anterioara Urmatoarea

Trimite Intrebarea TA aici!

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site acceptati modul in care folosim aceste informatii. Citeste AICI mai multe informatii despre cookie-uri si AICI despre politica de confidentialitate!