Saptamani Sarcina


Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home4/koronaro/library/Zend/Locale/Format.php on line 762

Saptamana a XVII a // Saptamana 17

Este varsta la care se poate efectua asa numitul TRIPLU TEST. Acesta este, alaturi de BITest, menit sa exploreze calitatea genetica a fatului.

ILa aceasta cvarsta de sarcina, impreuna cu lanugo, un par fin si moale, copilul va produce o substanta numita vernix (o substanta ceroasa ce ii acopera pielea copilului, cu rolul de a o proteja).

Placenta se dezvolta si hraneste copilul, si, odata cu ei, vei creste si tu.

Cordonul omilical se intareste si el. 

Copilul are acum in jur de 15 cm si va cantari la sfarsitul saptamanii aproximativ 200g.

In aceasta perioada a sarcinii vei observa scurgeri vaginale abundente, fenomen numit leucoree.

E posibil sa ai mancarimi localizate pe abdomen datorate intinderii pielii pentru a se adapta copilului care creste neincetat.

Este util sa te ungi permanent cu ulei de masline sau de migdale, pielea sa fie permanent "uda", in felul acesta scazand riscul - din pacate nu este 100% valabil pentru toate mamicile - de aparitie a vergeturilor de sarcina, ce cu greu mai pot fi eliminate dupa nastere.

Vei deveni din ce in ce mai constienta de existenta bebelusului pentru ca acum se va misca aproape in continuu.

 Anterioara Urmatoarea

Trimite Intrebarea TA aici!

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site acceptati modul in care folosim aceste informatii. Citeste AICI mai multe informatii despre cookie-uri si AICI despre politica de confidentialitate!