Saptamani Sarcina


Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home4/koronaro/library/Zend/Locale/Format.php on line 762

Saptamana I // Prima Saptamana // Saptamana 1

Este perioada cand ovulul eliberat de unul din ovarele tale, ajungand in trompa, se "imprieteneste" cu spermatozoidul vanjos ajuns si el la locul de intalnire, dand astfel nastere celulei ou, ce incepe sa se divida, si, dupa un drum anevoios de-a lungul trompei, ajunge la finalul acestei saptamani in cavitatea uterina, unde se "cuibareste" in endometrul pufos, pregatit pentru aceasta.

Asa stii tu.

De fapt, pentru a fi comod de calculat, ca sa nu se tina cont de lunile calendaristice de 28, 29, 30 sau 31 zile, s-a decis ca sarcina la om sa se considere a fi nu de 9 luni calendaristice, ci de 10 luni de cate 4 saptamani fiecare.

De fapt, celor 9 luni de sarcina, li s-au adaugat cele 2 saptamani ce despart ultima menstruatie, luata ca reper obiectiv, si momentul ovulatiei, ce are loc, statistic, cam in ziua a 14a, adica la 2 saptamani de la ultima menstruatie.

Cu alte cuvinte, calculand retroactiv, te afli in prima saptamana de sarcina, dar de fapt inca nu esti gravida.Urmatoarea

Trimite Intrebarea TA aici!

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site acceptati modul in care folosim aceste informatii. Citeste AICI mai multe informatii despre cookie-uri si AICI despre politica de confidentialitate!