Informatii Medicale

Testul de sarcina

  • 22 feb. 2015


Testul de sarcina comercializate in farmacii pentru folosire acasa se bazeaza pe detectarea hormonului de sarcina, gonadotropina corionica umana (hCG), in urina femeii care se testeaza.

 

Testele de sarcina moderne pretind (uneori doar pretind…) ca pot detecta cu o acuratete de peste 99% prezenta unei sarcini chiar din prima zi de intarziere a menstruatiei, sau chiar cu 3 zile inainte de data estimata a urmatoarei menstruatii.

 

In functie de contactul sexual suspectat ca ar fi produs fecundatia, testele de sarcina se recomanda spre folosire la cca 10 zile dupa data la care trebuia sa apara menstruatia.

 

Testul de sarcina trebuie facut dupa macar 1 saptamana de la intarzierea menstruatiei  sau dupa macar 3 saptamani dupa un contact sexual neprotejat.

 

Daca e facut mai repede si rezultatul e pozitiv inseamna ca embrionul s-a implantat repede,

Dar daca e negativ nu inseamna ca nu exista sarcina !!!

 

Si atunci e bine sa dozati β-hCG = fractia beta a gonadotropinei corionice umane in Centrul Medical KORONA, la distanta de 2-3 zile, pentru a avea o imagine in dinamica a valorii acestui marker.

 

Desigur, este indicata si o ecografie transvaginala, testul de sarcina, facut cu unul cumparat de la farmacie sau realizat prin dozare directa a β-hCG = fractia beta a gonadotropinei corionice umane la laborator indica numai prezenta sarcinii, nu si localizarea acesteia, pericolul fiind o sarcina extrauterina !!!

 

Testele de sarcina moderne pretind de asemenea ca pot detecta gonadotropina corionica din orice urina, nu mai trebuie sa se foloseasca doar urina de dimineata cum se folosea pe vremuri pentru testele din generatia trecuta. Din cauza ca urina de dimineata e mai concentrata, cantitatea de gonadotropina corionica e mai mare, deci sunt sanse mai mari sa fie detectabila de testele de sarcina care au nevoie de o valoare minima (in functie de firma) pentru a o putea detecta, dar daca esti in perioada limita de detectabilitate e bine sa folosesti urina de dimineata.

 

La majoritatea testelor de sarcina citirea se face intre 5-10 minute, la unele chiar dupa 2 minute, orice modificare dupa 10 minute nefiind relevanta.

 

Daca exista dubii referitoare la calitatea testului, perioada de valabilitate, rezultatul unui test de sarcina, cel mai bine ar fi sa se repete peste 2-3 zile.

 

Centrul Medical KORONA recomanda pentru eliminarea oricaror dubii din start sa se foloseasca 3 teste de sarcina, produse de firme diferite, pentru a avea un rezultat cat mai aproape de adevar.

 

Daca testul de sarcina are rezultat negativ, iar menstruatia continua sa intarzie este indicat sa se faca o vizita cat mai repede la ginecolog pentru a identifica motivul intarzierii.

 

Centrul Medical KORONA va asteapta !!!


Trimite Intrebarea TA aici!

ALTE ARTICOLE

Perfuzia
Tratament chimic - aplicatii podofilina, acid tricloracetic, aldara
Consiliere si Planificare Familiala
Consultatie cuplu infertil, infertilitate
Amniocenteza
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site acceptati modul in care folosim aceste informatii. Citeste AICI mai multe informatii despre cookie-uri si AICI despre politica de confidentialitate!