Informatii Medicale


Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home4/koronaro/library/Zend/Locale/Format.php on line 762

Vergeturile

  • 09 feb. 2015

Dupa unii cercetatori, reprezinta semne care pot prezice prolapsul genital

       Potrivit unui studiu recent, femeile care se confrunta cu problema vergeturilor sunt predispuse la prolapsul organelor pelvice, informeaza CBS News.

 

       Prolapsul planseului pelvian apare pe masura ce musculatura lui slabeste. Printre simptomele incluse se numara: incontinenta urinara, presiunea pelviana, durere sau umflaturi la nivelul organelor genitale externe, a perineului.


       Vergeturile sunt leziuni liniare alb-sidefiu pana la roz- violaceu, care apar in timpul sarcinii sau in urma unei ingrasari/slabiri bruste. Aproape jumatate din numarul femeilor insarcinate au vergeturi, care insa dispar intro proportie mai mare sau mai mica, de la caz la caz, dupa nastere, cu tratament.

 

       Noul studiu realizat nu prezice un prolaps al peretului pelvin la fiecare femeie care se confrunta cu vergeturile, insa demostreaza ca cele mai multe cazuri de prolaps genital au prezentat, de asemenea si vergeturi. Studiul a fost realizat pe 116 femei, cu o varsta pentru 60 de ani si care au trecut prin doua nasteri. Aproape jumatate dintre ele au prezentat si vergeturi (46%). Un procent de 70% au suferit un prolaps genital, diagnosticat de catre doctori sau pe baza propriilor simptome simtite. Vergeturile au existat in 54,7% dintre cazurile de prolaps, si numai 25% dintre cele sanatoase. Cercetatorii au luat in considerare si factori precum: varsta, greutatea, varicele, hemoroizii, numarul sarcinilor, insa nici unul dintre ei nu a determinat o schimbare a rezultatelor.

 

(Sursa AFP cit. CBS News )


Trimite Intrebarea TA aici!

ALTE ARTICOLE

Bagajul gravidei
Pregatirea pieselor biopsice pentru examinare
Un nou punct de recoltare analize medicale
Metrita si anexita
Stadializarea cancerului
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site acceptati modul in care folosim aceste informatii. Citeste AICI mai multe informatii despre cookie-uri si AICI despre politica de confidentialitate!