Informatii Medicale


Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home4/koronaro/library/Zend/Locale/Format.php on line 762

Consultatie cuplu infertil, infertilitate

  • 22 feb. 2015

Prima consultatie infertilitate consta in:


-Evaluarea antecedentelor, factorilor de risc si  investigatiilor deja facute, si stabilirea unui plan medical pe viitor
-Ecografie transvaginala pentru aprecierea tractului genital si rezervei ovariene
-Spermograma si spermocultura
-Recomandarea altor investigatii necesare, atat pentru el cat si pentru ea
-Elaborarea planului de tratament din momentul in care s-a pus un diagnostic

Minim de investigatii necesar in toate cazurile de infertilitate:
-Frotiu cervical Papanicolau
-Culturi col uterin, Mycoplasma, Ureaplasma, inclusiv pentru Chlamydia
HisteroSalpingoGrafie sau Histeroultrasonocontrastgrafie
-Spermograma cu spermocultura dupa un eventual tratament
-Serologie ambii parteneri – HBs Ag, HCV Ac, HIV, VDRL

-Teste genetice preconceptionale

-Testare psihologica, eventual psihoterapie unde este cazul

Medicul va elabora si va va coordona planul de tratament, dar daca este cazul fiecare procedura necesita si contributia altor  specialisti. Activitatea in echipa este un specific al tratamentelor de fertilitate deoarece in reproducere sunt implicati factori din domenii diferite si perioade fertile variabile la care clinica trebuie sa-si adapteze programul.

Veti cunoaste, in diferite etape, si alti membri ai echipei, calificati fiecare in anumite domenii legate de fertilitate – ginecologi, urologi/andrologi, embriologi, anestezisti, specialisti imagistica, psihologi, asistenti.

Aceasta abordare – in echipa -  garanteaza permanentul schimb de informatii, actualizarea celor mai noi metode si achizitii in domeniul tratamentului infertilitatii, si prin confruntarea mai multor opinii si, in final, furnizarea celui mai bun tratament pentru pacienti.

Majoritatea procedurilor necesita monitorizare sau tratamente imposibil de programat in avans, deoarece depind de evolutia si raspunsul organismului femeii la tratament, de ovulatie sau de lipsa de raspuns la tratament. In clinica noastra, procedurile de reproducere asistata se efectueaza intotdeauna in momentul optim pentru fiecare pacient, inclusiv in zilele de weekend.

Toate detaliile se vor lamuri pe parcurs.


Trimite Intrebarea TA aici!

ALTE ARTICOLE

Anestezia locala
Perfuzia
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site acceptati modul in care folosim aceste informatii. Citeste AICI mai multe informatii despre cookie-uri si AICI despre politica de confidentialitate!